2019. július 20. szombat - Illés
Új Start Alapítvány

RomaTehetség.hu

tehetség életpálya nyilvántartó és információs rendszer

Ösztöndíjasaink

A roma tehetség programban 2010 óta 250 fiatalnak biztosítottunk, illetve jelenleg is biztosítunk, változó ideig (2-8 év) havi rendszeres ösztöndíjat. Az adatbázis azokat mutatja, akik jelenleg a programban vannak.

A programba az alábbi módokon lehet felvételt nyerni:


 Dániel
Dániel

Tehetségterület: tánc
Születési év: 2004.

Bemutatkozás: Jelenleg 8. osztályos vagyok. A kaposvári Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Pitspalatty csoportjának tagja vagyok. Szüleimmel és testvéremmel rendezett körülmények között élünk Gálosfán. Kedvenc sportágam a futball.

Eredményeim: Csoportunk 2018-ban arany minősítéssel jutott be a Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc fesztiválra és versenyre, ahol III. helyezést ért el. A Tóth Ferenc Gyermektánc Koreográfiai Országos Versenyen bronz minősítést szereztünk.

Szükségem lenne: Lakóhelyemről menetrendszerinti autóbusszal járok táncpróbákra, nagy segítség lenne számomra az útiköltség biztosítása. Középiskolai tanulmányaimat segítené, ha lenne laptopom.

Terveim: Szeretnék bekerülni egy választott középiskolába, ahol informatikával foglalkoznék. Középiskolai éveim alatt tovább folytatnám tanulmányaimat néptánc tanszakon is.
Attila
Attila

Tehetségterület: tánc, zene
Születési idő: 2004.

Bemutatkozás: Egy kis faluból, Mindszentgodisáról származok. Jelenleg a mohácsi gyermekotthonban élek és a bátai általános iskola 8. osztályos tanulója vagyok. 2 éve élek a gyermekotthonban, húgommal együtt. A többi testvérem más gondozási helyen nevelkedik. Folyamatosan a nagymamámmal tartom a kapcsolatot, minden második hétvégén nála vagyunk.
Szeretek táncolni, zenélni (kanalazás, kanna, gitár) és focizni.

Eredményeim: Esztergomi Vadvirág Fesztiválon cigány néptáncban bronz fokozatot értem el, atlétikai versenyeken eredményesen szerepelek

Szükségem lenne: Oktatóra lenne szükségem. Jelenleg egy önkéntes segítőm van, de ő dolgozik, kevés ideje van rám.

Terveim: Szeretném komolyabban folytatni a táncot és fejleszteni a gitártudásomat.
Csaba

Tehetségterület: tánc - néptánc
Születési év: 2003.

Bemutatkozás: Mikepércsen élek, komfortos lakásban. Négyen vagyunk testvérek (kettő bátyám és egy nővérem van). A fiatalabbik bátyám 2016-ban a debreceni egyetemen diplomázott magyar és történelem szakon, nővérem 2012-ben pedagógia szakot végzett a Bessenyei György Szakközépiskolában. Anyukám takarítónő egy bevásárlóközpontban, apukám nyugdíjas.

Eredményeim: A néptánc csoportommal minden évben részt veszünk a Hajdúböszörményi Néptánc Fórumon ahol általában ezüst vagy arany minősítést kapunk.
Szóló tánc eredményeim: a mikepércsi Béres András Szólótánc versenyen 2016-ban bronz, 2017-ben ezüst, 2019-ben arany minősítésben részesültem.
2019-ben a XI. Hajdúböszörményi Gyermek-és Ifjúségi Néptáncfesztiválon nétánccsoportommal arany minősítésben részesültünk.

Szükségem lenne: Magán angol tanára, mert a továbbtanulásomhoz szükséges a középfokú nyelvvizsga.
Laptopra a beadandók elkészítésére.
Ösztöndíjra, hogy tudjam fejleszteni a tehetségemet.

Terveim: Angol nyelvből középfokú nyelvvizsgát szeretnék letenni.
Jogosítványt szeretnék szerezni. Érettségi után fodrász szakmát szeretnék tanulni, majd felvételizni a Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc szakára.
Diána

Tehetségterület: autentikus cigánytánc
Születési idő: 2001.

Bemutatkozás: Bolti eladónak tanulok, jelenleg egy Coopban dolgozom hogy az iskolát tudjam folytatni. Egyszer abba hagytam de megígérhetem, hogy ez soha többet nem fog előfordulni. Magamról csak annyit, hogy én egy nagyon szegény családból származom. Tudom milyen érzés az amikor le kell mondani valamiről mert tudom azt, hogy nincs rá pénzünk. De még is úgy érzem, hogy nem vagyok szegény. Van egy szerető családom, édesanyám, édesapám mellettem van, minden nap eszek. Minden nap van mit felvennem. Ha nem is új ruhákat,de legalább van. Hálás vagyok azért amim van. Én nem vagyok nagyra vágyó, nem álmodozom milliókat érő kocsikról, okostelefonokról, csillogó-villogó házakról. Nekem amim van az tökéletesen megfelel. Inkább vagyok szegény de boldog, mint gazdag de boldogtalan! :)

Eredményeim: Ki mit tud első helyezés, számos fellépés nagy sikerrel

Szükségem lenne: ösztöndíjra, hogy fejlődhessek

Terveim: Tanulni, érettségire menni dolgozni, és a jogosítványt megszerezni. A tánccsoportommal együtt minél több fellépésen szeretnék részt venni.
Dominik

Tehetségterület: tánc, ének, sport
Születési ideje: 2006.

Bemutatkozás: Budapesten a 15.kerületben élünk, önkormányzati bérlakásban ami 44 m2. bátyámmal és szüleimmel. Édesapám jelenleg munkanélküli, anyukám gondozónő, bátyám 12. osztályos.
Zenével, tánccal és focival foglalkozom.

Eredményeim: Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató versenyen a középdöntőig jutottam el 2015-ben.
Budapesti focibajnokságon vettem részt.
Szükségem lenne: Különórákra szeretnék járni. Zene terén gitár oktatásban szeretnék részesülni, valamint szeretnék tánciskolába is járni.

Szükségem lenne: gitártanárra, tánctanárra.

Terveim: Eredményesen végezzem el az általános iskolát, tovább szeretnék tanulni. Zene területén is, a tánctudásomban is szeretném tovább fejleszteni magam. Örülnék, ha színpadi fellépési lehetőséghez juthatnék.
Noémi
Noémi

Tehetségterület: tánc
Születési idő: 2003.

Bemutatkozás: A pécsi Gandhi Gimnáziumba járok, jelenleg előkészítő évfolyamos vagyok. Szeretek táncolni. Sükösdön élek a nagymamámmal és a testvéremmel. Nagymamám nyugdíjas, öcsém 6. osztályos tanuló. Két szobás a házunk.

Eredményeim: Több versenyen indultam és sikeresen szerepeltem táncosként. Pozitív visszajelzéseket kapok a közösségi oldalakon.

Szükségem lenne: Külön táncórákra lenne szükségem.

Terveim: Sikeresen teljesíteni az előkészítő évfolyamot, és a táncban fejlődni.
Paulina

Tehetségterület: tánc
születési év: 2003.

Bemutatkozás: 8. osztályos vagyok, nagyon szeretek táncolni.
Két testvérem van. A húgom 2., az öcsém 5. osztályos. Az anyukám ellátja a családot. Az apukám alkalmi munkából tart el minket. Egyszerű, de szép kis lakásunk van.

Eredményeim: 2016, 2017. Heves megyei Rendőr Főkapitányság Ki mit tud versenye, Tánc kategória 1. helyezett, 2017. Miénk a tér! összművészeti fesztivál, Tánc kategória, 2. helyezett.
Arra vagyok a legbüszkébb, hogy Mucsi János meghívott a Duna Karneválra 2017-ben és híres zenészekkel léphettem színpadra.

Szükségem lenne: Szakképzett táncpedagógusra lenne szükségem.

Terveim: Tánctudásom fejlesztése, versenyeken való szereplések.
Zoltán
Zoltán

Tehetségterület: tánc
Születési év: 2013.

Bemutatkozás: Kisvarsányban élek a szüleimmel és 2 lánytestvéremmel. Édesanyám közmunkán dolgozik, édesapám vállalkozóknak jár dolgozni.
A Vásárosnaményi Rákóczi Ferenc Gimnáziumban tanulok rendészetet. Imádok sportolni, kedvenc sportágaim: úszás, testépítés.
Szeretem a kiskutyámat sétáltatni.

Eredményeim: Gergelyugornyán a roma napon 1. helyezést értem el autentikus cigány tánccal.

Szükségem lenne: Ösztöndíjra hogy tudjak több táncversenyre benevezni, s a szüleimnek segíteni.

Terveim: Középfokú angol nyelvvizsgát szerezni, sikeres érettségi vizsgát tenni.

Bejelentkezés

e-mail cím:


jelszó:


Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Ároktői Karének Műhely

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-16-0046 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább az Ároktői Karének Műhely oldalára

pályázat logók

Zenei Műhely - 2016

Részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-15-0056 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább, a Zenei Műhely oldalára

pályázat logók

Irány a felsőoktatás

Az "Irány a Felsőoktatás" weboldal részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-FTH-15-0012 - Irány a Felsőoktatás című kutatás pályázati támogatásából valósult meg.

Irány a felsőoktatás weboldala

pályázat logók

RomaTehetség Tábor - 2015

A Roma Tehetség Tábor 2015 részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RTP-14-0043 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

pályázat logók

Online futball tehetségkutató

A Polgár Alapítvány kifejlesztett egy online tehetségkutatót, ahová bárki jelentkezhet, függetlenül attól, hogy hol lakik..

A Pályázat teljes anyaga ide kattintva olvasható.

Regisztráció

Facebook

Facebook

Csatlakozz hozzánk!
Támogasd céljainkat
egy Lájkkal!

Sigma WebDirector pro by VLG Multimedia