2019. szeptember 24. kedd - Gellért, Mercédesz
Új Start Alapítvány

RomaTehetség.hu

tehetség életpálya nyilvántartó és információs rendszer

Ösztöndíjasaink

A roma tehetség programban 2010 óta 250 fiatalnak biztosítottunk, illetve jelenleg is biztosítunk, változó ideig (2-8 év) havi rendszeres ösztöndíjat. Az adatbázis azokat mutatja, akik jelenleg a programban vannak.

A programba az alábbi módokon lehet felvételt nyerni:


 Dániel
Dániel

Tehetségterület: tánc
Születési év: 2004.

Bemutatkozás: Jelenleg 8. osztályos vagyok. A kaposvári Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola Pitspalatty csoportjának tagja vagyok. Szüleimmel és testvéremmel rendezett körülmények között élünk Gálosfán. Kedvenc sportágam a futball.

Eredményeim: Csoportunk 2018-ban arany minősítéssel jutott be a Somogy Megyei Gyermek és Ifjúsági Néptánc fesztiválra és versenyre, ahol III. helyezést ért el. A Tóth Ferenc Gyermektánc Koreográfiai Országos Versenyen bronz minősítést szereztünk.

Szükségem lenne: Lakóhelyemről menetrendszerinti autóbusszal járok táncpróbákra, nagy segítség lenne számomra az útiköltség biztosítása. Középiskolai tanulmányaimat segítené, ha lenne laptopom.

Terveim: Szeretnék bekerülni egy választott középiskolába, ahol informatikával foglalkoznék. Középiskolai éveim alatt tovább folytatnám tanulmányaimat néptánc tanszakon is.
Paulina

Tehetségterület: tánc
születési év: 2003.

Bemutatkozás: 8. osztályos vagyok, nagyon szeretek táncolni.
Két testvérem van. A húgom 2., az öcsém 5. osztályos. Az anyukám ellátja a családot. Az apukám alkalmi munkából tart el minket. Egyszerű, de szép kis lakásunk van.

Eredményeim: 2016, 2017. Heves megyei Rendőr Főkapitányság Ki mit tud versenye, Tánc kategória 1. helyezett, 2017. Miénk a tér! összművészeti fesztivál, Tánc kategória, 2. helyezett.
Arra vagyok a legbüszkébb, hogy Mucsi János meghívott a Duna Karneválra 2017-ben és híres zenészekkel léphettem színpadra.

Szükségem lenne: Szakképzett táncpedagógusra lenne szükségem.

Terveim: Tánctudásom fejlesztése, versenyeken való szereplések.
Zoltán
Zoltán

Tehetségterület: tánc
Születési év: 2013.

Bemutatkozás: Kisvarsányban élek a szüleimmel és 2 lánytestvéremmel. Édesanyám közmunkán dolgozik, édesapám vállalkozóknak jár dolgozni.
A Vásárosnaményi Rákóczi Ferenc Gimnáziumban tanulok rendészetet. Imádok sportolni, kedvenc sportágaim: úszás, testépítés.
Szeretem a kiskutyámat sétáltatni.

Eredményeim: Gergelyugornyán a roma napon 1. helyezést értem el autentikus cigány tánccal.

Szükségem lenne: Ösztöndíjra hogy tudjak több táncversenyre benevezni, s a szüleimnek segíteni.

Terveim: Középfokú angol nyelvvizsgát szerezni, sikeres érettségi vizsgát tenni.
Noémi
Noémi

Tehetségterület: tánc
Születési idő: 2003.

Bemutatkozás: A pécsi Gandhi Gimnáziumba járok, jelenleg előkészítő évfolyamos vagyok. Szeretek táncolni. Sükösdön élek a nagymamámmal és a testvéremmel. Nagymamám nyugdíjas, öcsém 6. osztályos tanuló. Két szobás a házunk.

Eredményeim: Több versenyen indultam és sikeresen szerepeltem táncosként. Pozitív visszajelzéseket kapok a közösségi oldalakon.

Szükségem lenne: Külön táncórákra lenne szükségem.

Terveim: Sikeresen teljesíteni az előkészítő évfolyamot, és a táncban fejlődni.
Attila
Attila

Tehetségterület: tánc, zene
Születési idő: 2004.

Bemutatkozás: Egy kis faluból, Mindszentgodisáról származok. Jelenleg a mohácsi gyermekotthonban élek és a bátai általános iskola 8. osztályos tanulója vagyok. 2 éve élek a gyermekotthonban, húgommal együtt. A többi testvérem más gondozási helyen nevelkedik. Folyamatosan a nagymamámmal tartom a kapcsolatot, minden második hétvégén nála vagyunk.
Szeretek táncolni, zenélni (kanalazás, kanna, gitár) és focizni.

Eredményeim: Esztergomi Vadvirág Fesztiválon cigány néptáncban bronz fokozatot értem el, atlétikai versenyeken eredményesen szerepelek

Szükségem lenne: Oktatóra lenne szükségem. Jelenleg egy önkéntes segítőm van, de ő dolgozik, kevés ideje van rám.

Terveim: Szeretném komolyabban folytatni a táncot és fejleszteni a gitártudásomat.
Dominik

Tehetségterület: tánc, ének, sport
Születési ideje: 2006.

Bemutatkozás: Budapesten a 15.kerületben élünk, önkormányzati bérlakásban ami 44 m2. bátyámmal és szüleimmel. Édesapám jelenleg munkanélküli, anyukám gondozónő, bátyám 12. osztályos.
Zenével, tánccal és focival foglalkozom.

Eredményeim: Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató versenyen a középdöntőig jutottam el 2015-ben.
Budapesti focibajnokságon vettem részt.
Szükségem lenne: Különórákra szeretnék járni. Zene terén gitár oktatásban szeretnék részesülni, valamint szeretnék tánciskolába is járni.

Szükségem lenne: gitártanárra, tánctanárra.

Terveim: Eredményesen végezzem el az általános iskolát, tovább szeretnék tanulni. Zene területén is, a tánctudásomban is szeretném tovább fejleszteni magam. Örülnék, ha színpadi fellépési lehetőséghez juthatnék.
Csaba

Tehetségterület: tánc - néptánc
Születési év: 2003.

Bemutatkozás: Mikepércsen élek, komfortos lakásban. Négyen vagyunk testvérek (kettő bátyám és egy nővérem van). A fiatalabbik bátyám 2016-ban a debreceni egyetemen diplomázott magyar és történelem szakon, nővérem 2012-ben pedagógia szakot végzett a Bessenyei György Szakközépiskolában. Anyukám takarítónő egy bevásárlóközpontban, apukám nyugdíjas.

Eredményeim: A néptánc csoportommal minden évben részt veszünk a Hajdúböszörményi Néptánc Fórumon ahol általában ezüst vagy arany minősítést kapunk.
Szóló tánc eredményeim: a mikepércsi Béres András Szólótánc versenyen 2016-ban bronz, 2017-ben ezüst, 2019-ben arany minősítésben részesültem.
2019-ben a XI. Hajdúböszörményi Gyermek-és Ifjúségi Néptáncfesztiválon nétánccsoportommal arany minősítésben részesültünk.

Szükségem lenne: Magán angol tanára, mert a továbbtanulásomhoz szükséges a középfokú nyelvvizsga.
Laptopra a beadandók elkészítésére.
Ösztöndíjra, hogy tudjam fejleszteni a tehetségemet.

Terveim: Angol nyelvből középfokú nyelvvizsgát szeretnék letenni.
Jogosítványt szeretnék szerezni. Érettségi után fodrász szakmát szeretnék tanulni, majd felvételizni a Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc szakára.

Bejelentkezés

e-mail cím:


jelszó:


Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Ároktői Karének Műhely

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-16-0046 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább az Ároktői Karének Műhely oldalára

pályázat logók

Zenei Műhely - 2016

Részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-15-0056 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább, a Zenei Műhely oldalára

pályázat logók

Irány a felsőoktatás

Az "Irány a Felsőoktatás" weboldal részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-FTH-15-0012 - Irány a Felsőoktatás című kutatás pályázati támogatásából valósult meg.

Irány a felsőoktatás weboldala

pályázat logók

RomaTehetség Tábor - 2015

A Roma Tehetség Tábor 2015 részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RTP-14-0043 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

pályázat logók

Online futball tehetségkutató

A Polgár Alapítvány kifejlesztett egy online tehetségkutatót, ahová bárki jelentkezhet, függetlenül attól, hogy hol lakik..

A Pályázat teljes anyaga ide kattintva olvasható.

Regisztráció

Facebook

Facebook

Csatlakozz hozzánk!
Támogasd céljainkat
egy Lájkkal!

Sigma WebDirector pro by VLG Multimedia