2020. szeptember 29. kedd - Mihály
Új Start Alapítvány

RomaTehetség.hu

tehetség életpálya nyilvántartó és információs rendszer

Ösztöndíjasaink

A roma tehetség programban 2010 óta 250 fiatalnak biztosítottunk, illetve jelenleg is biztosítunk, változó ideig (2-8 év) havi rendszeres ösztöndíjat. Az adatbázis azokat mutatja, akik jelenleg a programban vannak.

A programba az alábbi módokon lehet felvételt nyerni:


Tamás

Tehetségterület: sport - karate
Születési év: 2006.

Bemutatkozás: Budapesten lakom szüleimmel, testvéremmel és nagymamámmal. Házunk nincs, albérletbe lakunk.

Eredményeim: 2018-ban kezdetem karatézni, 2019-ben megnyertem az országos bajnokságot.

Szükségem lenne: Ösztöndíjra, mert a táborok és versenyek drágák.

Terveim: Több versenyt nyerni, még többet edzeni, eljutni nyári táborokba. Továbbtanulni, edzeni, Európa bajnok lenni. Barna övet szerezni.
Dávid
Dávid

Tehetségterület: sport
Születési év: 2004.

Bemutatkozás: 2019 szeptemberében kezdtem középiskolai tanulmányaimat, egy győri informatikai szakközépiskolába járok. Az iskola mellett sportolok, konditerembe és karatézni járok. Gyermekotthonban élek.

Eredményeim: A karatéban elért sikereimre vagyok a legbüszkébb. Jelenleg zöld öves vagyok.
A 2016/2017. tanévben évben angol versenyen 4. helyezést értünk el az iskolai csapattal.

Szükségem lenne: Egy számítógép jó lenne, hogy ne a közös gépen kelljen a házi dolgozataimat elkészítenem.

Terveim: Remélem, sikeresen el fogom végzeni a a középiskolát, leérettségizek és jó eredményt elérve felvételizhetek az egyetemre.
A sportot sem szeretném abbahagyni, szeretnék minél tovább fejlődni a karatéban.
Dávid
Dávid

Tehetségterület: sport - futball
születési év: 2006.

Bemutatkozás: Ózdon születtem, 2015 nyarától a Miskolci Gyermekvárosban élek egy gyerekcsoportban. Itt jól érzem magam és bár sajnos nem látogatnak rokonok, de sok barátom van és szeretem a nevelőimet is. A szobámban rajtam kívül 2 fiú lakik, akik testvérek, elég jól kijövök velük, sokat játszunk együtt.
Nagyon szeretek focizni, heti kétszer edzésre járok, Bozsik tornákon veszek részt.

Eredményeim: Danone Higgy az Álmaidban Focikupa 2016. II. helyezett

Szükségem lenne: Anyagi támogatásra és mentorálásra. Külön tanárra matematikából.

Terveim: Szeretnék a DVTK csapatában focizni, részese lenni egy focicsapatnak. Szeretnék egyre ügyesebb lenni és jobb eredményeket elérni a fociban. Jó lenne ha a jobban tanulnék, de sokszor nehezen megy a tanulás.
Brendon
Brendon

Tehetségterület: sport - futball
Születési év: 2006.

Bemutatkozás: Nógrád megyében, Karancsságon lakom a szüleimmel és a húgommal, Melodival. Saját kertes házunk van, ahol négyen lakunk. Anyukám munkanélküli, apukám alkalmi munkákkal biztosítja a család megélhetését. Szeretek itt élni, közösen próbálunk igényes környezetet és otthont kialakítani.

Eredményeim: Évek óta részt veszek a Bozsik Programban. Eddig 5 alkalommal jutottam ki az országos Diákolimpia döntőjére, labdarúgás sportágból az iskolai csapat tagjaként. Jelenleg a salgótarjáni SBTC U14-es csapatának tagja vagyok.

Szükségem lenne:Szükségem lenne egy laptopra a tanulmányaimhoz.
Picivel több anyagi támogatásra lenne szükségem, vagy sport felszerelésekre, mivel a minőségi és jó cuccok drágák és elengedhetetlen a karrierem folytatásához.

Terveim: A lehető legjobb tanulmányi eredmény elérése, hogy megalapozzam a sikeres középiskolai felvételt, illetve sportkarrierem további sikeres folytatása. Nagy vágyam a Diákolimpia megnyerése, továbbá szeretnék magasabb szintű csapathoz igazolni, hogy később a labdarúgásból tudjak megélni.
József Rómeó
József Rómeó

Tehetségterület: sport - futball
Születési év: 2006.

Bemutatkozás: Nagyon szeretek sportolni, természetbe járni, olvasni. Kedvenc tantárgyaim: a magyar és a történelem, valamint a testnevelés.
Egy kicsiny faluban élek szüleimmel és két testvéremmel együtt, szerény, de rendezett körülmények között. Mostohaapám az építőiparban dolgozik, vidékre többször kell járnia, édesanyám a háztartást vezeti, de ha szükséges, vállal alkalmi munkát.

Eredményeim: Részt veszek a Bozsik Programban. Többször kiemelkedtem a csapataimból, sok elismerő oklevelet kaptam a különböző tornákon.

Szükségem lenne: Az edzésre szükséges felszerelések folyamatos pótlására.
Korrepetálásra matematikából. Több könyvet szeretnék, melyekből gyarapíthatom a tudásomat.

Terveim: Focista szeretnék lenni, sport tagozatos középiskolában szeretnék továbbtanulni.
Tibor
Tibor

Tehetségterület: sport - futball, intellektuális
Születési év: 1999.

Bemutatkozás: 2018 júniusában érettségiztem a jászberényi Liskai József Gimnáziumban, majd felvételt nyertem a miskolci rendészeti szakgimnáziumba. Tápiószelén élek a családommal, 4 öcsémmel és a szüleimmel. Házunk komfort nélküli, télen a fűtés komoly gondot okoz. Édesanyám GYES-en van, apukám dolgozik.

Eredményeim: Országos német nyelvi versenyen első húszban szerepeltem, részt vettem labdarúgásban a diákolimpián.

Szükségem lenne: Nyelvvizsga felkészítésre és a nyelvvizsga díjára, számítástechnikai tanfolyamhoz gyakorlási lehetőségre.

Terveim: Szeretnék németből középfokú nyelvvizsgát tenni és jogosítványt szerezni. Két év alatt szeretném a rendészeti szakgimnáziumot sikeresen elvégezni, hogy ennek eredményeként rendőr tiszthelyettes lehessek.
Péter
Péter

Tehetségterület: sport - street workout
Születési év: 2004.

Bemutatkozás: Bátonyterenyén hátrányos helyzetű roma családban élek szerény körülmények között, 4 kistestvéremmel, édesanyámmal és nevelőapámmal.
2019 szeptemberében kezdtem tanulmányaimat Salgótarjánban a Borbély Lajos Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégiumban.
Könnyen barátkozom és megbízható vagyok.

Eredményeim: A sportra vagyok a legbüszkébb hogy folyamatosan tudom csinálni és barátaim és társaim is dicsérnek, hogy ez mellett még a tanulmányaimra is odafigyelek.

Szükségem lenne: Edzőre, olyan szakemberre, aki fejlesztene, támogatna. Szaktanári segítségre a tanuláshoz.
Továbbá sportoláshoz és a tanulmányaim eléréséhez anyagi támogatás, vagy eszköz.

Terveim: A sportban eredményeket akarok elérni, valamint a tanulásban is magasabb végzettséget szeretnék magamnak szerezni. Artista szeretnék lenni. Szeretném sikeresen elvégezni az iskolát - bízom benne, hogy jó szakember válik belőlem.

Bejelentkezés

e-mail cím:


jelszó:


Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Ároktői Karének Műhely

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-16-0046 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább az Ároktői Karének Műhely oldalára

pályázat logók

Zenei Műhely - 2016

Részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-15-0056 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább, a Zenei Műhely oldalára

pályázat logók

Irány a felsőoktatás

Az "Irány a Felsőoktatás" weboldal részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-FTH-15-0012 - Irány a Felsőoktatás című kutatás pályázati támogatásából valósult meg.

Irány a felsőoktatás weboldala

pályázat logók

RomaTehetség Tábor - 2015

A Roma Tehetség Tábor 2015 részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RTP-14-0043 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

pályázat logók

Online futball tehetségkutató

A Polgár Alapítvány kifejlesztett egy online tehetségkutatót, ahová bárki jelentkezhet, függetlenül attól, hogy hol lakik..

A Pályázat teljes anyaga ide kattintva olvasható.

Regisztráció

Facebook

Facebook

Csatlakozz hozzánk!
Támogasd céljainkat
egy Lájkkal!

Sigma WebDirector pro by VLG Multimedia