2019. január 16. szerda - Gusztáv
Új Start Alapítvány

RomaTehetség.hu

tehetség életpálya nyilvántartó és információs rendszer

Ösztöndíjasaink

A roma tehetség programban 2010 óta 250 fiatalnak biztosítottunk, illetve jelenleg is biztosítunk, változó ideig (2-8 év) havi rendszeres ösztöndíjat. Az adatbázis azokat mutatja, akik jelenleg a programban vannak.

A programba az alábbi módokon lehet felvételt nyerni:


IstvánIstván

Tehetségterület: intellektuális
Születési év: 1998.

Bemutatkozás: A családom nagyon nehéz körülmények között él. Édesanyám meghalt, édesapám súlyosan alkoholista. A "mostoha nagyszüleimmel" éltem, velük élnek testvéreim. Kishúgom sajnos sérült.
Pannonhalmán érettségiztem, a családunkban én vagyok az első, akinek érettségije van. Erre nagyon büszke vagyok. Érettségi után Párizsba mentem, szociológiát tanulok az egyetemen.

Eredményeim: Nemzetközi és országos képzőművészeti pályázatokon indultam. Portugáliában, egy nemzetközi képzőművészeti találkozón, Magyarországot képviseltem.
Szükségem lenne: Minden anyagi támogatás nagyon fontos számomra. Párizsban tanulás mellett dolgozom, de a szállás, a megélhetés rendkívüli költséget jelent itt.

Terveim: Szeretném sikeresen befejezni Párizsban tanulmányaimat. Szeretnék tanulmányaim mellett olyan munkát találni, ami igazi segítséget jelent megélhetésemhez. Nagyon nehéz számomra Párizsban az élet, de semmiképpen nem akarom álmaim megvalósítását feladni.
VirágVirág

Tehetségterület: képzőművészet
Születési év: 2003.

Bemutatkozás: Szeretek rajzolni, ügyes vagyok a tanulásban. Ha nagy leszek rajz és természetismeret tanár szeretnék lenni. Tiszavasváriban élek. Anyukám nevel minket, 5 testvérem van. Átlagos körülmények között lakunk. A lakásban 3 szoba, 1 konyha, 1 fürdőszoba van. A lakásban nincs víz, fával tüzelünk kandallóba.

Eredményeim: Országos rajzpályázaton 2016-ban 2. helyezést értem el.
Térségi rajzversenyen 2017-ben első helyezést értem el.

Szükségem lenne: Ösztöndíjat szeretnék, hogy a rajzeszközeimet meg tudjam vásárolni. Szeretnék művészeti alkotó táborban részt venni. Szeretnék egy laptopot.

Terveim: Tanulmányaimat olyan iskolában szeretném folytatni az általános iskolát követően ahol lehetőségem van a rajzot magas fokon tanulni. Rajztanár szeretnék lenni.
AttilaAttila

Tehetségterület: Intellektuális, valamint rajz, népdal éneklés.
Születési év: 1998.

Bemutatkozás: : Hock Attila vagyok, Ősiben élek nagymamám testvérénél egy kis családi házban. A körülményeim végre az idei tanévtől rendeződtek. Édesanyám elhagyott bennünket, édesapámmal sokáig éltem nagyon nehéz körülmények között. Veszprémben, a Padányi Katolikus Iskola Egészségügyi Szakgimnáziumában érettségiztem, most OKJ-s ápoló szakra járok.

Eredményeim: Érdekel a zene, a képzőművészet. Több megyei, területi népdalversenyen, rajzpályázaton szerepeltem eredményesen. Büszke vagyok arra, hogy nehéz családi hátterem, és életkörülményeim ellenére érettségit szereztem. Nyitott, vidám embernek mondhatom magam, akinek mindig vannak céljai.

Szükségem lenne: Támogatásra, ösztöndíjra, hogy mindkét tehetségterületen fejleszthessem tudásomat.
Terveim: Továbbra is szeretnék rajzversenyeken indulni, szeretném folytatni az éneklést, énekversenyen indulni.
Először sikeresen le kell tennem az OKJ-s ápoló vizsgát, ez után szeretnék még egy szakmát kitanulni. Szeretnék jogosítványt is szerezni 2 éven belül.

Bejelentkezés

e-mail cím:


jelszó:


Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Ároktői Karének Műhely

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-16-0046 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább az Ároktői Karének Műhely oldalára

pályázat logók

Zenei Műhely - 2016

Részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-15-0056 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább, a Zenei Műhely oldalára

pályázat logók

Irány a felsőoktatás

Az "Irány a Felsőoktatás" weboldal részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-FTH-15-0012 - Irány a Felsőoktatás című kutatás pályázati támogatásából valósult meg.

Irány a felsőoktatás weboldala

pályázat logók

RomaTehetség Tábor - 2015

A Roma Tehetség Tábor 2015 részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RTP-14-0043 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

pályázat logók

Online futball tehetségkutató

A Polgár Alapítvány kifejlesztett egy online tehetségkutatót, ahová bárki jelentkezhet, függetlenül attól, hogy hol lakik..

A Pályázat teljes anyaga ide kattintva olvasható.

Regisztráció

Facebook

Facebook

Csatlakozz hozzánk!
Támogasd céljainkat
egy Lájkkal!

Sigma WebDirector pro by VLG Multimedia