2020. szeptember 29. kedd - Mihály
Új Start Alapítvány

RomaTehetség.hu

tehetség életpálya nyilvántartó és információs rendszer

Ösztöndíjasaink

A roma tehetség programban 2010 óta 250 fiatalnak biztosítottunk, illetve jelenleg is biztosítunk, változó ideig (2-8 év) havi rendszeres ösztöndíjat. Az adatbázis azokat mutatja, akik jelenleg a programban vannak.

A programba az alábbi módokon lehet felvételt nyerni:


Kiara
Kiara

Tehetségterület: intellektuális
Születési év: 2007.

Bemutatkozás: Nagyon szeretem a verseket, e mellett a zenét és táncolni is szeretek.
Salgótarjánban élek a szüleimmel és 17 éves bátyámmal. Egy kis kertes házban lakunk, szüleim dolgoznak, két idősebb testvérem már külön családot alapított.

Eredményeim: Több vers és prózamondó versenyen is különdíjas lettem, az országos művészeti fesztiválom első helyezést értem el vers-és próza kategóriában.

Szükségem lenne: Több fellépési lehetőségre és szakemberek segítségére lenne szükségem.

Terveim: Szeretnék a versek mellett a színjátszással is foglalkozni, a tervem hogy egyszer egy zenés színdarabban is szerepelhessek.
Leila

Tehetségterület: tánc
Születési év: 2003.

Bemutatkozás: A vers illetve novella írás mellett a hobbim a kézilabdázás, zenehallgatás és olvasás. Vásárosnaményben élek, nagy családban.

Eredményeim: Kézilabda csapatban megyei szintű versenyen elért 2. hely.

Szükségem lenne: Szeretném felvenni a kapcsolatot egy magyar költővel. Anyagi támogatásra lenne szükségem.
Dzsenifer Anna
Dzsenifer Anna

Tehetségterület: intellektuális
Születési év: 1999.

Bemutatkozás: Nógrád megyében élek egy kis faluban, ahol nem túl sok lehetősége van az embereknek a kikapcsolódásra és művelődésre. Édesanyámmal és két testvéremmel együtt lakom egy kisebbfajta házban szegény anyagi körülmények között. Öcsém még középiskolában tanul, míg bátyám próbál minden tőle telhetőt megtenni annak érdekében, hogy segítse a család anyagi helyzetét. Sajnos édesanyámnak még az általános iskolai bizonyítványt sem sikerült megszereznie, így nem igazán tud érvényesülni a munkaerőpiacon.
Már általános iskolában is végig kitűnő és jeles eredménnyel végeztem, továbbá az utolsó két évemben diák önkormányzati elnök is voltam. A gimnáziumi éveim alatt is sikerült mindig négyes átlagot teljesítenem. A kollégiumban pedig diákönkormányzati elnökhelyettesi szerepbe kerültem, így számos rendezvényt tudtam szervezni és lebonyolítani, amelyek segítettek tapasztalatot szerezni a különböző területeken. Számomra meghatározó élmény volt mikor a közösségi munkámat olyan gyerekek korrepetálásával tölthettem el, akinek pótvizsgát kellett tenniük és órási eredménynek tartom, hogy mindhárom fiatal az én segítségemmel könnyen vette az akadályokat.
Jelenleg az Eszterházy Károly Egyetem hallgatója vagyok, szociálpedagógia szakon tanulok.

Eredményeim: Több versmondó versenyen is értem el eredményt.

Szükségem lenne: Anyagi támogatásra, mentorra.

Terveim: Szeretnék szociálpedagógiából diplomát szerezni, később mesterképzést elvégezni. Minél jobb eredményeket szeretnék szerezni, hogy a jövőben nagyobb esélyem legyen arra, hogy szakelsővé váljak. Mindemellett németből készülök a középfokú nyelvvizsgára.
Krisztina
Krisztina

Tehetségterület: intellektuális
Születési év: 2001.

Bemutatkozás: A Zrínyi Ilona Gimnáziumba járok, jól tanulok, erősségem a nyelv.
Nevelőcsaládban élek másfél éves korom óta. Jelenlegi nevelőszülőknél már lassan 6 éve. Nevelőanyukám nevelőszülő, nevelőapukám sajnos beteg, szívinfarktust kapott kétszer, ezért nem tud dolgozni. 7 szoba összkomfortos lakásban élünk. 4 testvérem van, már csak kettővel élek együtt.

Eredményeim: Magyar nyelv országos 4. hely, rajz megyei 1. hely, környezetismeret 3. hely.

Szükségem lenne: anyagi segítségre

Terveim: Érettségi után a nyelvvel szeretnék legfőképpen foglalkozni például idegenforgalom, tolmács. Esetleg a bankszektor felé szeretnék orientálódni. Még nem döntöttem a kettő közül melyik legyen.
Kármen
Kármen

Tehetségterület: intellektuális - magyar irodalom
Születési idő: 2004.

Bemutatkozás: Somogy megyében, azon belül Barcson élek. Édesanyám roma származású, édesapám pedig horvát. Ő már régóta Magyarországon él, de még mindig nem tanult meg magyarul beszélni, így kiskorom óta csak horvát nyelven tudunk egymással kommunikálni. Ennek köszönhetem, hogy most már folyékonyan beszélek horvátul. Egy egy öcsém van, ő 11 éves, ugyanabba az iskolába jár amelyikbe én is jártam. Kedvenc tantárgyam a matematika és a magyar irodalom. Nagyon szeretek szavalni.

Eredményeim: Több versmondó versenyen indultam már. Különdíjas lettem a Március 15.-ei városi versmondó versenyen. A Vidám Versek Versenyén első helyezést értem el, ez a verseny Járási verseny volt.

Szükségem lenne: Most kezdtem a középiskolát az AJTP programban. Azt gondolom, a program sok mindenben tud támogatni. Nagy segítség számomra az a laptop. amit középiskolai tanulmányaim megkezdésekor az Új Start Alapítványtól kaptam.

Terveim: Szeretném a tanulmányi eredményemet tartani. Most kezdtem tanulmányaimat a Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban. Szeretnék sikeresen leérettségizni. Remélem, középiskolai tanulmányaim során kiderül, hogy mi is érdekel leginkább. szeretnék érettségi után továbbtanulni.
Bianka
Bianka

Tehetségterület: intellektuális - matematika
Születési év: 2004.

Bemutatkozás: 2019 szeptemberében kezdtem tanulmányaimat az Egri Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban az AJTP programban.
Szeretek tanulni és sportolni, különösen szeretem a biológiát, kémiát és az angolt. Első osztályos korom óta kitűnő tanuló vagyok, igyekszem a rám kiszabott feladatokat maximálisan és a tudásomhoz képest teljesíteni.
Édesanyámmal, nevelőapámmal és húgommal élek együtt. Nevelőapukám útépítőként dolgozik, ami szezonális, édesanyám egy közértben dolgozik. Nem rég lett külön szobám, és fürdőszobánk is, mert mikor megvásároltuk ezt a házat sajnos nem volt benne.

Eredményeim: 2017-ben a Zrínyi Ilona matematika versenyen megyei 18. helyezést értem el. A London Bridge angol nyelvi verseny országos döntőjében 2017-ben 9., 2019-ben 4. helyezést értem el.

Terveim: Érettségizni szeretnék és utána ügyvédnek szeretnék tanulni.
Krisztofer
Krisztofer

Tehetségterület: intellektuális
Születési év: 2002.

Bemutatkozás: Szeretek zenét hallgatni (Anna and the Barbies), és lelkes rajongója vagyok a Real Madrid csapatának. Kedvenc tantárgyam az angol.
Apukám ki-be jár a börtönbe, anyukám a takarítói fizetéséből próbál meg eltartani bennünket.

Eredményeim: Örülök annak, hogy a jó tanulmányi eredményemmel kivívtam az alapítvány elismerését, és így annak ösztöndíjasa lehetek.

Szükségem lenne: Informatikai osztályba járok, éppen ezért szükségem lenne egy számítógépre vagy egy laptopra.

Terveim: Befejezni az informatikai képzést, angol középfokú nyelvvizsga letétele.
Zsanett

Tehetségterület: irodalom - vers és prózamondás, tánc, színjátszás
Születési év: 2003.

Bemutatkozás: Ami foglalkoztat az a színészet, sport, tánc, zene. Évek óta arra fókuszálok, hogy mindig a legtöbbet hozzam ki magamból és mutassam meg. Jó barátnő vagyok és hallgatóság. Színészkedni szeretek a legjobban, mivel bárkit vagy bármit eljátszhatok és más-más arcomat mutathatom meg és ez örömmel tölt el. Az életemben nagyon fontos szerepet játszik a hit.
Hajdúbagoson lakom Tiszántúli településen. Jó körülmények közt élünk.
Apám közmunkás, anyám konyhai kisegítő. Jelenleg Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola 9. osztályos tanulója vagyok.

Eredményeim: Hazám Hazám Szavalóverseny I. helyezés. Hajdú-Bihar Megyei Szavalóverseny II. helyezés.

Szükségem lenne: anyagi támogatásra, szeretnék jó tanácsokat, biztatást kapni.

Terveim: Színésznő szeretnék lenni! Ha szerepelek, az örömteli hangulatba hoz. Szeretném, hogy szüleim büszkék lehessenek rám.
Attila
Attila

Tehetségterület: intellektuális - matematika, informatika
Születési év: 2002.

Bemutatkozás: Szeretem a matematikát, informatikát, történelmet. Szabad időmben számítógépezni szeretek legjobban.
Vaján lakunk 2 testvérem van én a középső gyerek vagyok. Anyukám sajnos beteges, nem dolgozik, rehabilitációs ellátást kap, apukám nem régóta dolgozik sofőrként. Sajnos nehéz körülmények miatt szüleim nem tudták fizetni a jelzálogot ezért a Nemzeti Eszközkezelő vette át a házunkat de legalább maradt fedél a fejünk felett. A téli hónapok nehezebbek, mert sok pénz elmegy tüzelőanyagra.

Eredményeim: Az általános iskolában előfordult, hogy egy hét alatt 4 verseny indult, amelyből hármat megnyertem egyből második lettem. 2016-ban és 2017-ben 1. helyezést értem el az Alapműveleti Matematika verseny területi fordulóján.

Szükségem lenne: Informatikai területen bármilyen segítség jól jön, de leginkább egy jól felszerelt számítógépre lenne szükségem.

Terveim: Szoftverfejlesztő, játékfejlesztő informatikus szeretnék lenni. Szeretnék a középiskolában is részt venni több versenyen, hogy fejlődjek és mindenféleképpen az informatika felé haladjak.
Dániel
Dániel

Tehetségterület: intellektuális, sport - röplabda
Születési év: 1999.

Bemutatkozás: Egy Nógrád megyei kis faluban: Sóshartyánban élek nehéz körülmények között. 2017-ben érettségiztem. Jelenleg az egri Eszterházy Károly Egyetem rekreáció és egészségfejlesztés szakán tanulok.
Az angol nyelv mindig közel állt hozzám, szabadidőmet is a nyelv fejlesztésével töltöttem és összekapcsoltam a tanulást a szórakozással: angolul néztem filmeket, sorozatokat, angol könyveket olvastam és angol olvasó, illetve levelezős versenyeken vettem részt. Bár még nyelvvizsgám nincs, de sikerült a magabiztos és stabil angol kommunikációt felépítenem, amit büszkén használok.
Középiskolás éveim alatt a sport nagy teret kapott az életemben. Elkezdtem röplabda edzésekre járni és beleszerettem ebbe a sportágba. Immáron 4. éve röplabdázok és soha nem akarom abbahagyni. A röplabda mellett nagyon szeretek még futni és úszni is. A sport központi helyet foglal el az életemben. Nyitott és pozitív személynek vallom magam, aki szeret segíteni másokon és segítséget kér, ha arra szükség van.

Eredmények: A legbüszkébb arra vagyok, hogy szép eredménnyel érettségiztem 2017-ben. Több angol versenyen szerepeltem már jó eredménnyel és jól teljesítettem a röplabda mérkőzéseken is. Büszke vagyok arra, hogy jó tanulmányi eredményemnek köszönhetően 2016-ban egy hónapra a kötelező nyári gyakorlatra Máltára utazhattam és egy hotel konyháján dolgoztam.
Országos "tiniagy" angol levelezős versenyen értem el kiemelkedő eredményt.

Szükségem lenne: Szeretnék továbbra is ösztöndíjban részesülni, csak így tudom a tanulmányaimat fizetni. Nagyon örülnék egy röplabdának, hogy otthon is gyakorolhassak.

Terveim: Szeretném tanulmányaimat sikeresen befejezni. Célom, hogy minél hamarabb letegyem angolból a középfokú nyelvvizsgát és jogosítványt szerezzek.
Eduárd
Eduárd

Tehetségterület: intellektuális, sport - futball
Születési év: 2001.

Bemutatkozás: Pest megyében élek, Tápiószelén. Szüleim nehéz anyagi körülmények közt nevelnek. Édesapám dolgozik, édesanyám munkanélküli. Az iskoláztatásom nagy anyagi terhet jelent számunkra. Szüleim támogatnak, biztatnak, szeretetteljes és féltő családi környezetben élek. A Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium tanulója vagyok, ami a környék egyik legjobb gimnáziuma. Nagy büszkeség számomra, hogy eme híres iskolának a tanulója lehetek. Az első évfolyam elvégzésével, melyben csak angol nyelvet tanultunk nagyon sokat fejlődött a nyelvtudásom.

Eredményeim: Az általános iskolát végig jeles eredménnyel végeztem. Tápiószele SE-ben csapatban is, egyéniben is sikereim vannak. Góllövőlista: II. helyezés (41 gól)

Szükségem lenne: egy okostelefonra, amire olyan alkalmazásokat, szótárakat tudnék letölteni, amik segítenék tanulmányaimat. A focihoz teremcipőre.
Az Új Start Alapítvány támogatása biztonságérzetet nyújt számomra.

Terveim: Szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni angolból. Szeretném megtartani a jeles tanulmányi eredményemet minden évben, valamint labdarúgásban fejlődni, erősödni.
Dominika
Dominika

Tehetségterület: intellektuális - idegen nyelvek
Születési év: 1997.

Bemutatkozás: A családom, szüleim és két öcsém Hajdúsámsonban él, én magam Budapesten vagyok kollégista. Az ELTE-n tanulok skandinavisztikát (norvégot). Jelenleg norvégul, angolul, németül és franciául tanulok; tehetségterületem az idegen nyelvek és az irodalom.
Az öcséim mindketten tanulnak, apukám az építőiparban dolgozik, anyukám háztartásbeli, illetve a kisebbik öcsémet ápolja, aki tartós beteg.

Eredményeim: Középiskolás koromban versmondó és helyesírási-,valamint matematika versenyeken, Arany János irodalmi versenyen indultam, OKTV megyei német verseny - holtversenyben 1. helyezést értem el. Írtam verseket, németből fordítottam dalszövegeket, verseket. Publikáltam az iskola éves antológiáiban. Középiskolában aktívabban foglalkoztam az irodalommal, mint most az egyetemen. Büszke vagyok arra, hogy már két nyelvvizsgám van.

Szükségem lenne: Szakirodalomra, szakkönyvekre, tankönyvekre, anyagi támogatásra céljaim megvalósításához.

Terveim: Távlati célom, hogy tolmács legyek. A következő egy évben kitűnően fogok teljesíteni az egyetemen, leteszem a német felsőfokú és a francia középfokú nyelvvizsgát, majd lediplomázom skandinavisztika alapszakon és elkezdem a mesterképzést.
Szeretnék elutazni egy skandináv országba, tanulmányi céllal.
Sándor
Sándor

Tehetségterület: intellektuális
Születési év: 1995.

Bemutatkozás: Az Eszterházy Károly Egyetem történelem és etika szakos hallgatója vagyok. Szeretek emberekkel foglalkozni és beszélgetni. Nyitott személyiségű és érdeklődő embernek tartom magam.
Egy Nógrád megyei kis faluban élek szüleimmel és testvéreimmel Szalmatercsen. A család igen nehéz anyagi problémákkal küzd, bevételi forrása a családi pótlék, szociális segély és olykor - olykor az alkalmi munka. Négyen vagyunk testvérek, egy öcsém és két húgom van. A család bevételét elemészti a rezsi, illetve különböző kiadások. A családi házunk lassan össze fog dőlni, életveszélyes benne lakni. Tanulmányaimat szüleim nem tudják támogatni így magamat tartom fenn ösztöndíjból és diákmunkából.

Eredményeim: Már általános iskolában is kitűnő vagy jelessel eredménnyel végeztem. Diákönkormányzati elnök voltam ezáltal programokat szervezhettem, illetve érdekérvényesítő szerepet is vállaltam. Az iskolában megkaptam az I. István díjat, ami az iskolának a legmagasabb kitüntetése. Gimnáziumban szintén sikerült mindig négy egész feletti átlagokat produkálni, illetve versenyeken jól szerepelni. Az egyetemen szintén sikerült a legjobb 40-ben benne lennem. Úgy érzem személyiségem megnyerő, könnyen kommunikálok és dolgozom együtt az emberekkel, ez abban is látszik, hogy HÖOK mentor vagyok immár harmadik éve az egyetemen, ahol tíz elsőévest koordinálok. Felkérést kaptam, hogy vállaljam el BTK- kari elnök pozíciót.

Szükségem lenne: Anyagi támogatásra mindenféleképpen szükségem van, valamint egy nyelvvizsgára felkészítő tanfolyamra vagy tanárra. Egy új laptopra jól jönne a tanulmányaimhoz.

Terveim: Szeretnék középfokú német írásbeli nyelvvizsgát tenni, a kutatásommal tovább haladni, esetleg TDK-n szerepelni.
Az angol nyelvre nagyobb hangsúlyt próbálok fektetni.
Tanulmányi eredményemet igyekszem szinten tartani.
Benjámin
Benjámin

Tehetségterület: intellektuális
Születési év: 1995.

Bemutatkozás: A BME-VIK mérnökinformatikus hallgatója vagyok. Nógrádmegyerből származom, jelenleg Budapesten élek. A diploma megszerzése után szeretnék nagyvállalati környezetben dolgozni, emellett pedig civil/politikai/érdek-képviseleti tevékenységet is folytatni, illetőleg zenei területen is tevékenykedni, mint DJ/Producer.

Eredményeim: Területi informatikai versenyeken vettem részt, zenei alapfokú vizsgával rendelkezem. Sikeresen felvételiztem a BME mérnök-informatikus szakára.
A Morgan Stanley-nél a Risk Management részlegen gyakornokként dolgozom, a menedzserem nagyon meg van velem elégedve.

Szükségem lenne: Anyagi támogatásra céljaim megvalósításához, laptopra, hangszerre, zenei tanfolyamokon való részvétel támogatására.

Terveim: A diploma megszerzése után (és már az utolsó évben is) dolgozni szeretnék, és célom, hogy jó fizetésem legyen. Ehhez a diploma utáni években meg szeretnék tenni mindent, gyakorlatot szerezni, és nagyon jól teljesíteni. Emellett az egyetem elvégzéséig felsőfokú angol nyelvvizsgát szeretnék tenni.
Attila
Attila

Tehetségterület: intellektuális - idegen nyelv
Születési év: 1999.

Bemutatkozás: 2019 szeptemberétől a Debreceni Egyetem gazdálkodás és menedzsment szakán tanulok. A roma tehetségprogram ösztöndíjasa vagyok már 2010 óta.
Szabolcs megye Nyírkarász nevű községében élek egy 2 szobás lakásban nagyszüleimmel és édesanyámmal. A szüleim elváltak. Anyukámnak 2 munkahelye is van hogy taníttatni tudjon és nagyszüleimet is el tudja látni. Nagyszüleim mindketten egészségügyi gondokkal küzdenek.

Eredményeim: Szépen és kifejezően beszélek angol nyelven, helyi és körzeti nyelvi versenyeken eredményesen szerepeltem. A legbüszkébb arra vagyok, hogy annak ellenére, hogy soha nem jártam külföldön vagy magántanárhoz mára már felsőfokú angol nyelvvizsgám van. Az angol lektorom sokszor hangsúlyozta hogy a városban ahol tanulok én vagyok az egyik legjobb angol tudással rendelkező ember.

Szükségem lenne: Jelenleg egy orosz magántanárra lenne szükségem.

Terveim: Nagyon büszke vagyok arra, hogy elsőre felvettek az egyetemre. Később EU-s tolmács- fordítói mesterképzést is el szeretnék végezni. Orosz nyelvből szeretnék középfokú nyelvvizsgát tenni.
Ilona
Ilona

Tehetségterület: intellektuális
Születési év: 1999.

Bemutatkozás: 2019-ben kezdtem tanulmányaimat a Miskolci Egyetemen igazgatásügy - igazgatás szakon.
Kicsi korom óta rajzolok, emellett társas- táncolok és énekkara is járok.
Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található egy kicsi falu, Taktakenéz, mely az én szülőfalum. Szerencsésnek mondhatom magam, mert van egy csodálatos családom, akik mindenben mellettem állnak mindenben támogatnak és a hátrányos helyzetünk ellenére nekik a legfontosabb, hogy iskoláztassanak támogassanak a céljaim elérésében.

Eredményeim: Országos cigány népismereti versenyen háromszor értem el első helyezést. Több rajzversenyen indultam, kiállításokon vettem részt.

Szükségem lenne: anyagi támogatásra tanulmányaim végzéséhez.

Terveim: Szeretném sikeresen végezni az egyetemet. Jogász szeretnék lenni. Szeretnék angolból középfokú nyelvvizsgát tenni.

Bejelentkezés

e-mail cím:


jelszó:


Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Ároktői Karének Műhely

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-16-0046 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább az Ároktői Karének Műhely oldalára

pályázat logók

Zenei Műhely - 2016

Részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-15-0056 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább, a Zenei Műhely oldalára

pályázat logók

Irány a felsőoktatás

Az "Irány a Felsőoktatás" weboldal részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-FTH-15-0012 - Irány a Felsőoktatás című kutatás pályázati támogatásából valósult meg.

Irány a felsőoktatás weboldala

pályázat logók

RomaTehetség Tábor - 2015

A Roma Tehetség Tábor 2015 részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RTP-14-0043 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

pályázat logók

Online futball tehetségkutató

A Polgár Alapítvány kifejlesztett egy online tehetségkutatót, ahová bárki jelentkezhet, függetlenül attól, hogy hol lakik..

A Pályázat teljes anyaga ide kattintva olvasható.

Regisztráció

Facebook

Facebook

Csatlakozz hozzánk!
Támogasd céljainkat
egy Lájkkal!

Sigma WebDirector pro by VLG Multimedia