2020. szeptember 29. kedd - Mihály
Új Start Alapítvány

RomaTehetség.hu

tehetség életpálya nyilvántartó és információs rendszer

Ösztöndíjasaink

A roma tehetség programban 2010 óta 250 fiatalnak biztosítottunk, illetve jelenleg is biztosítunk, változó ideig (2-8 év) havi rendszeres ösztöndíjat. Az adatbázis azokat mutatja, akik jelenleg a programban vannak.

A programba az alábbi módokon lehet felvételt nyerni:


Tünde

Tehetségterület: ének
Születési év: 1997.

Bemutatkozás: Nyírvasváriban élek a szüleimmel és a testvéremmel. Szerény körülmények között élünk, de a szüleim próbálnak mindent biztosítani számomra. Támogatnak tanulmányaimban, segítenek zenei pályámon. Édesapámmal rendszeresen fellépünk a hagyományőrző Kék Láng együttesben. Debreceni Egyetemen, óvodapedagógus szakon tanulok. Szeretek énekelni ez az életem, és mindent megteszek, hogy ezen a vonalon előrébb jussak!

Eredményeim: "Sztárpalánta" országos tehetségkutatón - arany minősítés,UNITED különdíj, Megyei cigány folk bár - első helyezett, Kisvárda roma folk bár - első helyezett. 2017-ben a Dunakanyar hangja zenei versenyen különdíjat kaptam. Több tehetségkutatón szerepeltem, koncerteken léptem fel ismert zenekarokkal, énekesekkel.

Szükségem lenne: Anyagi és szakmai támogatásra ének tehetségem fejlesztéséhez. Fontos, hogy külön énektanárhoz járhassak, nála tanulhassak.

Terveim: Szeretnék sikeresen végezni óvodapedagógus szakon, valamint szeretnék minél többet szerepelni, versenyeken indulni,végül ismert énekessé válni.
Bettina

Tehetségterület: zene - klarinét
Születési év: 1996.

Bemutatkozás: Jelenleg a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének klarinét szakos hallgatója vagyok. Már pici korom óta nagy szerepet játszik a zene az életemben, így mindig is egyértelműen volt, hogy zenei pályát fogok választani. Ezt igyekszem végig vinni, és a tőlem telhető legtöbbet megtenni, hogy elmélyíthessem zenei tudásom, diplomát, akár doktori fokozatot szerezzek. A családom mindig is támogatta a felfelé törekvésemet, a szüleim igyekeztek a kevésből is megteremteni azt, amire szükségem van a tanuláshoz. Jelenleg, bár elég nehézkesen, de igyekszem a saját magam ura lenni.

Eredmények: Számos kisebb versenyt nyertem általános iskolában, középiskolában pedig belekóstolhattam a folyamatos koncertezés, illetve a tanszaki koncertek, évfolyamkoncertek világába, nem beszélve a számtalan kamara, vagy akár fúvószenekari koncertekről, kurzusokról. A felsőoktatásban sincs pihenés, itt is számos iskolai rendezvényen veszek részt, melyek nagy része szerepel a médiában, sokszor élő közvetítésként. Legutóbbi eredményeim közül kettőt említenék, amire büszke vagyok, az egyik az utolsó, és egyben legjobban teljesített félévem átlaga, 4.86, a másik pedig, hogy 2016. októberében sikerült eljutnom egy Nemzetközi Klarinétversenyre Olaszországba, ahol 27 versenyzőből a 8. helyen végeztem.

Szükségem lenne: Terveim, álmaim, céljaim megvalósításához szükségem van anyagi, vagy akár tárgyi támogatásra is. A nyelvvizsgához szükségem van nyelvoktatásra. Ami már egyre feszültebbé teszi a helyzetem, hogy nincsen saját hangszerem. Az iskolában nincs már szabad hangszer, így a főtárgytanárom nagylelkűsége nélkül most esélyem sem lenne egyetemen tanulni. A baj, hogy egy kölcsön hangszer nem tart örökké. Ha az elkövetkezendő két-három évben nem tudok hangszerhez jutni, számomra elhalványodnak a célok és az eddig keservesen kitaposott utam a semmibe vész. Egy felsőoktatásban a helyét megálló klarinétra van szükségem, amivel tanulhatok, lediplomázhatok, taníthatok, és később akár még nagy zenekarban is játszhatok. Ez sajnos a következő sikeres éveim sürgős tárgyi feltétele.

Terveim: Mihamarabbi célom az angol középfokú nyelvvizsga megszerzése, aztán alapdiplomázok, és tervezem, hogy felvételizek mesterképzésre, melyből a Művész Mestert, illetve a Tanári Mestert is elvégzem.
Róbert

Tehetségterület: zene - basszusgitár
Születési év: 2000.

Bemutatkozás: Kb. 6 éve vagyok az alapítvány tehetségprogramjának a tagja. A tehetségkutatón 7 hangszeren játszottam így kerültem be a programba. Fő hangszerem a basszusgitár.
Ózdfaluban élek, ez egy Baranya megyei kis falu, ami kb. 120 lelket számlál. Édesapám kőművesként nehéz fizikai munkát végez, gyakorlatilag hétfőtől vasárnapig dolgozik, nem sokat látom mert én meg kollégiumban vagyok. Egy 2 szobás 1 konyhás és 1 fürdőszobás házunk van. Egy bátyám van, aki már érettségizett, most szakmát tanul.

Eredményeim: Zenei eredményeimre vagyok a legbüszkébb. Eljutottam odáig, hogy budapesti zenekarokban is játszom.
Korábban felléptem az Ördögkatlan Fesztiválon, a SI LOVE Roma Music and Art fesztiválon.
A Gandhi Hagyományőrző Együttes tagja vagyok, a zenekarral különböző versenyeken veszünk részt, pl. Helikon AJKP Fesztivál, ahonnan arany minősítést hoztunk el, tagja lettünk az UNESCO-nak is és bekerültünk az ország legjobb 15 zenekara közé.
Büszke vagyok arra is, hogy sikeresen végzem középiskolai tanulmányaimat.

Szükségem lenne: Zenei tanulmányaim támogatására. Szeretnék még több zenei különórára járni. Basszusgitárt szeretnék intenzívebben tanulni.

Terveim: Sikeres érettségi vizsgát szeretnék tenni, majd tovább szeretnék tanulni. Hangtechnikus szeretnék lenni.
Diána

Tehetségterület: ének
Születési év: 2004.

Bemutatkozás: Tatabányán élek a szüleimmel és 2 bátyámmal.2019 szeptemberétől a TSZC Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakgimnáziumában tanulok. Nagyon fontos számomra a tanulás, ugyanis szeretnék tanult emberré válni, valamint szeretnék kitörni ebből a környezetből. A tanulás mellett, éneklek is. Szeretnék a jövőben elismert énekesnővé válni.

Eredmények: Számtalan helyi, kistérségi, megyei, országos, és nemzetközi énekversenyen vettem már részt, amiken mindig eredményesen szerepeltem.
2016. Országos roma ki mit tud, 1. hely, Románia-nemzetközi énekverseny 1. hely
2017. Dunakanyar hangja országos énekverseny gyermekkategória 1. hely, 2019-ben a Dunakanyar énekversenyt felnőtt kategóriában is megnyertem. Románia, Nagykároly hangja gyermekkategória 1. hely, Dömsöd, Euro pop nemzetközi énekverseny grandprix díj minden kategória győztese
TV2 Sztárban Sztár és egy kicsi műsor szereplője.
A Sztárban sztár meg egy kicsi című műsorban való szereplésemre vagyok a legbüszkébb, ahol Keresztes Ildikó partnere lehettem.
2018. Somnakaj c. musical szereplője lettem.

Szükségem lenne: Angolból szeretnék nyelvvizsgát tenni és ehhez magántanárra lenne szükségem.Egy éve tanulok a Magyar Hajnal énekstúdióban.Ez nagyon nagy segítséget jelent számomra. Szeretnék továbbra is itt tanulni énekelni.

Terveim: Büszke vagyok jó tanulmányi eredményemre. Szeretném a középiskolát is olyan sikeresen elvégezni, mint az általános iskolát. Bízom benne, hogy középiskolai tanulmányaim mellett a tehetségemet is tudom fejleszteni. Énekesnő szeretnék lenni.
Tibor

Tehetségterület: ének
Születési idő: 1999.

Bemutatkozás: Tatabányán élek a szüleimmel, és két testvéremmel. Hátrányos helyzetűek vagyunk, de a szüleink mindent megtesznek azért, hogy semmiben ne szenvedjünk hiányt. A csengeri Ady Endre gimnáziumban érettségiztem.
Gyerekkorom óta éneklek, amióta tudom az eszemet, a zene azóta része az életemnek. Akkor tudok igazából önmagam lenni, ha a színpadon állok és éneklek az embereknek, és az amikor látom rajtuk hogy ezzel örömöt szerzek nekik az valami csodálatos érzés.

Eredmények: 2016 nyarán részt vettem az X-faktor című műsorban és sikerült bejutnom az én kategóriámban a legjobb 9 fiú közé.
2016. Ceglédi Gigasztár legjobb duett a húgommal, valamint a Nelu Tatru emlékére rendezett, Nemzetközi Énekversenyen Különdíjat kaptam.
2017. Dunakanyar hangja Énekverseny legjobb 15 versenyző közé jutottam, Nagykároly hangja Nemzetközi énekverseny, 1. helyezett, Szatmár hangja énekverseny, 1. helyezett, Kék- Duna Euromusic Nemzetközi Énekverseny, 2. helyezett lettem.

Szükségem lenne: anyagi és szakmai támogatásra.
Szeretnék angol különórákra járni, mert emelt szintű érettségire készülök.
Ének tanárra és több fellépési lehetőségre lenne szükségem.

Terveim: Nagyon fontos számomra az, hogy az éneklés mellett tanult emberré is váljak, ezért főiskolára készülök, konduktor szeretnék lenni.
János

Tehetségterület: ének, gitár
Születési idő: 2004.

Bemutatkozás: Egy szegény család gyereke vagyok, anyukám a helyi önkormányzat közmunkása, apukám a Miskolci Bosch-munkása. Jelenleg egy kis parasztházban lakunk,amire ráférne egy kis renoválás.
Az életem legfontosabb eleme a zene, zene, és zene.

Eredményeim: A legbüszkébb arra vagyok, hogy a tehetségprogram részese, ösztöndíjasa lehetek.

Szükségem lenne: Angol nyelv tanárra, gitár-és énektanárra van szükségem.

Terveim: Szeretnék megtanulni sok-sok új stílust ének és gitározás területén.
2019 szeptemberétől Kazincbarcikára, a Szent János Görög Katolikus Gimnáziumba és Szakiskolába járok. Szeretném sikeresen elvégezni ezt az iskolát, végén leérettségizni.
Hosszú távon szeretnék zenével foglalkozni.
Vanessza

Tehetségterület: ének
Születési év: 2002.

Bemutatkozás: Az ország legszegényebb térségében, Tomoron élek.
Apukám a Miskolci Bosch-ban, anyukám közmunkán dolgozik.
Egy Kb. 120 éves parasztházban lakunk, ami statikailag elég rossz minőségű.
Minden szabadidőmet a zenébe fektetem, így ez a hobbim is.2019 szeptemberétől Kazincbarcikára, a Don Bosco Szakgimnáziumba járok.

Eredményeim: Ároktői kórus tagja voltam.
A Dorcoband Junior zenekar tagja vagyok.
Elkészítettünk már 3 klipet.

Szükségem lenne: Gitár-és énektanárra lenne szükségem.

Terveim:Szeretném sikeresen elvégezni a középiskolát, szeretném ezek alatt az évek alatt kitalálni, hogy mivel foglalkozzam később. Szeretnék megtanulni gitározni, és angolul énekelni.
Attila
Attila

Tehetségterület: zene, tánc
Születési idő: 2004.

Bemutatkozás: Egy kis faluból, Mindszentgodisáról származok. 2 éve gyermekotthonban élek a húgommal együtt, a többi testvérem más gondozási helyen nevelkedik. Folyamatosan a nagymamámmal tartom a kapcsolatot, minden második hétvégén nála vagyunk.
2019 szeptemberében kezdtem tanulmányaimat a Szekszárdi Esély Szakképző Iskolában.
Szeretek zenélni (kanalazás, kanna, cajon, gitár), táncolni, focizni, sportolni.

Eredményeim: Esztergomi Vadvirág Fesztiválon cigány néptáncban bronz fokozatot értem el, atlétikai versenyeken eredményesen szerepelek.

Szükségem lenne: Zenetanárra lenne szükségem. Jelenleg egy önkéntes segítőm van, de ő dolgozik, kevés ideje van rám.

Terveim: Szeretném fejleszteni a zenei tudásomat, jelenleg a dobok és cajonok iránt érdeklődöm.
Melissza

Tehetségterület: ének
Születési év: 2003.

Bemutatkozás: Nógrád megyében, Rimócon élek, roma családban, szüleimmel és testvéreimmel. A szüleim mindent megtesznek hogy nekem jó legyen.

Eredményeim: a templomi kórus tagja vagyok, rendezvényeken lépek fel

Szükségem lenne: mentorra

Terveim: énektudásom fejlesztése, gimnáziumi továbbtanulás
Szandra

Tehetségterület: ének, zongora
Születési év: 2002.

Bemutatkozás: A szüleimmel és a bátyámmal Nógrádszakálban lakunk. Sajnos itt nagyon kevés lehetőség van hogy a szüleimnek jó munkahelye legyen, de mindent megtesznek hogy megadjanak nekünk mindent.
Szécsénybe járok iskolába a Páter Bárkányi János Katolikus Gimnáziumba és emellett a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolába, ahol 2017-ben vizsgáztam színjátszásból valamint zongorából. Sajnos a környéken nincs középfokú művészeti iskola és nagyon szeretnék továbbtanulni az iskola mellett is, amit nagyon nehéz megvalósítani ezen a környéken.

Eredményeim: 2009-ben több tehetségkutató versenyen nyertem első helyezést táncban
2016-ban 3.helyezést értem el a Dunakanyar hangja versenyen, színjátszó körben Arany érmet kaptunk Budapesten
2017-ben a Kicsi Óriások című műsorban szerepeltem valamint az X-Faktorban a Mentorházig jutottam el. A Somnakaj című musicalben szerepelek.

Szükségem lenne: zenei képzésre

Terveim: Énektanár szeretnék lenni, szeretnék főiskolára menni.
Sándor
Sándor

Tehetségterület: zene
születési dátum: 2007.

Bemutatkozás: Szüleimmel és testvéremmel élek Budapesten albérletben. (Egyébként Erdélyben laktunk Uzon településen, ahová minden évben több hónapra is ellátogatunk.) Az albérletben 2 szoba van, egyikben apáék a másikban én és a testvérem vagyunk, aki 16 éves. Anya takarítónő, apa az építőiparban dolgozik.

Eredményeim: Részt vettem 2019-ben a BRFK Ki Mit Tud?-on.

Szükségem lenne: több hegedű órára.

Terveim: Szeretnék, egyre jobban játszani a hegedűn és esetleg egy zenekarban játszani. Általános iskola után konzervatóriumba szeretnék járni.

Bejelentkezés

e-mail cím:


jelszó:


Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Ároktői Karének Műhely

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-16-0046 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább az Ároktői Karének Műhely oldalára

pályázat logók

Zenei Műhely - 2016

Részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-15-0056 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább, a Zenei Műhely oldalára

pályázat logók

Irány a felsőoktatás

Az "Irány a Felsőoktatás" weboldal részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-FTH-15-0012 - Irány a Felsőoktatás című kutatás pályázati támogatásából valósult meg.

Irány a felsőoktatás weboldala

pályázat logók

RomaTehetség Tábor - 2015

A Roma Tehetség Tábor 2015 részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RTP-14-0043 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

pályázat logók

Online futball tehetségkutató

A Polgár Alapítvány kifejlesztett egy online tehetségkutatót, ahová bárki jelentkezhet, függetlenül attól, hogy hol lakik..

A Pályázat teljes anyaga ide kattintva olvasható.

Regisztráció

Facebook

Facebook

Csatlakozz hozzánk!
Támogasd céljainkat
egy Lájkkal!

Sigma WebDirector pro by VLG Multimedia