2020. augusztus 5. szerda - Krisztina
Új Start Alapítvány

RomaTehetség.hu

tehetség életpálya nyilvántartó és információs rendszer

Hírek, események

Vissza a Hírek főmenübe...

Tábor - Tata - 2018

kelt: 2018.08.05.

2018-ban a tatai Öreg-tó partján, a Budapest Esély Alapítvány táborában került megrendezésre az egy hetes tehetségtábor. Idén 3 csoportban dolgoztak együtt a gyerekek.

Az énekesek és a zenészek 10 bemutatkozó videót készítettek. Egész héten a felvételekre készültek, Kovács A. Máté, Balog Noé, Mata András szakmai közreműködésével és Petrány Mihály énektanár felkészítésével. A szokásos csillebérci hangár nagyon hiányzott a stábnak, Farkas Andrásnak szűkebb helyen, határozottabb háttérrel kellett dolgoznia, de így is csodálatos feeling-je lett a videóknak. A ?stúdió?munkát Molnár Bencze végezte, idén nem ült a zongora mögé, de a keményebb háttérmunkában mindig számíthatunk rá! A pénteki táborzárón az énekesek és a zenészek nagyközönség előtt is óriási sikert arattak.

A kommunikációs csoport foglalkozásait mindig a résztvevő gyerekeket feszítő kérdések mozgatják. Hiába is tervezte meg alaposan Juhász Klaudia és Szőke Zsuzsa, hogy mit szeretnének elvégezni a hét folyamán, a gyerekek mondanivalója mindent felülírt. Az, hogy őszintén tudtak beszélni az identitásproblémáikról, hogy meg mertek bízni egymásban és őszintén el merték mondani a félelmeiket annak volt köszönhető, hogy nagyon hamar bizalmi légkört sikerült kialakítani. Ezt a nagyon érzékeny kitárulkozást Horváth Kristóf (Színész Bob) alapozta meg. A gyerekek minden próbálkozás ellenére komoly témát hoztak és komoly dolgokról akartak beszélni. Choli Daróczi József Ódájának feldolgozása segítette a csoportot, szerdán ezt a különös feldolgozást be is mutatták a többieknek. Közben a csoporttagok egész héten fotóztak és videóztak, hogy a táborzárón emlékeztessék a táborlakókat arra, milyen fantasztikus néhány napot töltöttek együtt.

A táncosok csoportját Balog Jázmin irányította. Jázminnak nem volt könnyű dolga, hiszen vegyes és hiányos (betegségek miatt) csoportjának minden tagja másban volt erős. Ám a csoportnak sikerült egy zenével közös nevezőre hozni a különböző stílusokat. A csapat cigány és modern táncot ötvöző koreográfiával mutatkozott be a táborzárón. A táncosok eddig még nem élvezték ennyire a tábori létet, mint idén, mert a csapat együttműködését a feltétel nélküli szeretet jellemezte. Mindenki hozzájuk akart tartozni, olyan jó volt a foglalkozásaikon a légkör.

A tábori munkát különböző programok színesítették. Kedden a tatai várat nézték meg a gyerekek, szerdán egy-perc és nyersz vetélkedőn vettek részt, pénteken hajókiránduláson voltak. Mindegyik csoport részt vett Szegedi Tamás Roma Hősök elnevezésű workshopján. Aki nem ismerné a Független Színház programját, annak mindenképpen ajánljuk, hiszen gyerekek és felnőttek egyaránt tanulságos és élvezetes hullámvasút élménnyel gazdagodtak.

Minden este volt egy közös program is. Hétfőn az énekesek mutatkoztak be, kedden a zenei csoport vezetői tartottak egy oláhcigány-zenetörténeti workshopot. Szerdán Jázmin szervezett táncos vetélkedőt. Csütörtökön szabad program volt, a rossz idő ellenére sokan a tatai Öregtó partján lazítottak. Pénteken bemutatóval és nagy táncos bulival zárult a hét.


Tábor - Tata - 2018 - © RomaTehetség.hu

Bejelentkezés

e-mail cím:


jelszó:


Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Ároktői Karének Műhely

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-16-0046 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább az Ároktői Karének Műhely oldalára

pályázat logók

Zenei Műhely - 2016

Részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-15-0056 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább, a Zenei Műhely oldalára

pályázat logók

Irány a felsőoktatás

Az "Irány a Felsőoktatás" weboldal részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-FTH-15-0012 - Irány a Felsőoktatás című kutatás pályázati támogatásából valósult meg.

Irány a felsőoktatás weboldala

pályázat logók

RomaTehetség Tábor - 2015

A Roma Tehetség Tábor 2015 részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RTP-14-0043 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

pályázat logók

Online futball tehetségkutató

A Polgár Alapítvány kifejlesztett egy online tehetségkutatót, ahová bárki jelentkezhet, függetlenül attól, hogy hol lakik..

A Pályázat teljes anyaga ide kattintva olvasható.

Regisztráció

Facebook

Facebook

Csatlakozz hozzánk!
Támogasd céljainkat
egy Lájkkal!

Sigma WebDirector pro by VLG Multimedia