2020. augusztus 14. péntek - Marcell
Új Start Alapítvány

RomaTehetség.hu

tehetség életpálya nyilvántartó és információs rendszer

Hírek, események

Vissza a Hírek főmenübe...

Roma Tehetségtábor - zenei tehetségek - 2015

kelt: 2015.07.13.

A Roma Tehetségsegítő Közhasznú Egyesület sikeres pályázatának (NTP-RTP-14-0043) köszönhetően lehetőség nyílt egy nyári intenzív zenei kurzus megtartására, melyet a Roma Tehetségtábor keretében valósított meg.

A tábori körülmények között hat sikeres kurzuson vett részt 15 fő zenei tehetség itt, a RomaTehetség.hu oldalon nyilvántartott fiatalok közül. A nyolc fiú és hét lány kiválasztása hosszas előkészületek után szigorú metódus mellett zajlott, kiemelten (10 fő) olyan fiatalokat választottunk, akik a tehetségprogramban eddig 100%-os teljesítményt tudtak nyújtani, továbbá beválasztásra került öt fiatal az idei tavaszi tehetségkutató rendezvényeinken felfedezett tehetségek közül, annak érdekében, hogy a jövőbeli fejlesztő munkához szükséges felméréseket, háttérelemzést el tudjuk végezni.

A Tehetségtábor 2015.06.24-30-ig Csillebércen került megrendezésre.
A fiatalok részt vehettek az alábbi kurzusokon a felsorolt kurzusvezetők közreműködésével:
  1. Klasszikus zenei kurzus - zenetörténet a stílusok tükrében - Molnár Bencze
  2. Könnyűzenei kurzus - pop, rock, soul, RMB, szólamok - Oláh Gergő
  3. Világzenei kurzus - alapfogalmak, stílusok - Mitsura Mónika
  4. Roma folklór kurzus - folklór és műzene gyökerek és lehetséges utak - Szilvási István
  5. Jazz - klasszikus és progresszív jazz műfaji sajátosságai - Hajós András
  6. A zenész, mint előadó - színpadi rutinok, technikai alapismeretek, menedzsment - Farkas László

A kurzusok mindegyike arra koncentrált, hogy a zenei pályára készülő fiatalok olyan alap zenei műveltséggel gazdagodjanak, melynek megléte elengedhetetlenül fontos a művészi pályán való helytálláshoz. A fiataljaink megismerkedtek a különböző zenei műfajok legfontosabb ismérveivel, zenetörténeti áttekintést kaptak, a kurzusokon interaktív módon, saját élményeik és tapasztalataik alapján képesekké váltak a műfajok megkülönböztetésre és a műfajokon belüli kategorizálásra. A kurzusvezetők kiválasztásánál a legfőbb szempont az volt, hogy a saját élményeiken, munkájukon keresztül hitelesen tudják képviselni az elsajátítandó tudást, képesek legyenek fenntartani az érdeklődést, folyamatos interakcióban legyenek a gyerekekkel, tehát valami többlet élményt legyenek képesek adni a lexikális tudás mellé.

A kurzusok előtt és után sem állt meg az élet, hiszen a nagy feladatra vállalkozott a tehetségtábori stáb, fellépésre készültek. A közös produkcióban zenészek és táncosok is felléptek, a felkészítésben Szilvási István, Molnár Bencze, Oláh Gergő segített, a táncosokat Balogh Katesz koreografálta. 2015. 06. 28-án az Ellátóház nevű szórakozóhelyen közel 400 fős közönség előtt adott két órás műsort a csapat. A sok munka a megfeszített tempó minden egyes befektetett energia meghozta gyümölcsét óriási sikert arattak tehetségeink. De nem csak a sikert kapták útravalóul, hanem kipróbálhatták magukat előadóművészként egy olyan helyen, ahol a közönség nem feltétlenül miattuk jött, hanem a "bulinyegyedben" az eseményre betévedő vendégeket is ott tudták tartani. Nagy lecke volt és a végén tehetségein jól vizsgáztak. A tábor ideje alatt készültek videók a felkészülésről melyeket a fiatalok a saját portfóliójuk gazdagítására fel is használhatnak, a megtekintések száma pontosan jelzi sikeres pályázatot valósítottunk meg.
A fotódokumentáció képgalériánkban itt valamint itt található meg.

Köszönet a lebonyolítóknak, segítőknek a sok-sok önkéntesnek és a támogatóknak:
  • Nemzeti Tehetség Program
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Emberi Erőforrás Támogatáskezelő
  • Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet
Roma Tehetségtábor - zenei tehetségek - 2015 - támogatók

Bejelentkezés

e-mail cím:


jelszó:


Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Ároktői Karének Műhely

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-16-0046 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább az Ároktői Karének Műhely oldalára

pályázat logók

Zenei Műhely - 2016

Részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-15-0056 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább, a Zenei Műhely oldalára

pályázat logók

Irány a felsőoktatás

Az "Irány a Felsőoktatás" weboldal részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-FTH-15-0012 - Irány a Felsőoktatás című kutatás pályázati támogatásából valósult meg.

Irány a felsőoktatás weboldala

pályázat logók

RomaTehetség Tábor - 2015

A Roma Tehetség Tábor 2015 részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RTP-14-0043 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

pályázat logók

Online futball tehetségkutató

A Polgár Alapítvány kifejlesztett egy online tehetségkutatót, ahová bárki jelentkezhet, függetlenül attól, hogy hol lakik..

A Pályázat teljes anyaga ide kattintva olvasható.

Regisztráció

Facebook

Facebook

Csatlakozz hozzánk!
Támogasd céljainkat
egy Lájkkal!

Sigma WebDirector pro by VLG Multimedia