2020. augusztus 14. péntek - Marcell
Új Start Alapítvány

RomaTehetség.hu

tehetség életpálya nyilvántartó és információs rendszer

Hírek, események

Vissza a Hírek főmenübe...

Olympic Legacy projekt összefoglaló

kelt: 2017.08.18.

A Polgár Alapítvány az Esélyekért 2015-2017. között az Európai Unió által támogatott két éves "Olympic Legacy" elnevezésű projektben vett részt.

A kezdeményezés angol, magyar, brazil háromoldalú partnerségre épült, amelynek célja a sporton keresztüli nevelés területén való jó gyakorlatok megosztása és esélyteremtés a hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok számára. A két éves együttműködés kereteit a három országban megrendezett nagyszabású sportesemények adták, mint a londoni és riói olimpiák vagy a Magyarországon 2017-ben sorra került Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál és FINA vizes világbajnokság. A projekt alapötlete szerint, ilyen globális közönséget megmozgató sportesemények a hátrányos helyzetű fiatalok személyes fejlődésének és társadalmi részvételének katalizátorai kell, hogy legyenek.

A partnerszervezetek között több mobilitási tevékenység valósult meg, amelyek folyamán a résztvevők megismerhették a sport alapú nevelés módszertanát, a partnerszervezetek programjait és egyúttal rövid és hosszú távú önkéntes tevékenységekben vehettek részt. 2016 augusztusában, Rio de Janeiróban az olimpiai játékok idején nyolc magyar hátrányos helyzetű fiatalnak nyílt lehetősége részt venni a brazil partnerszervezet által rendezett ifjúsági cserén.

Az Olympic Legacy záróeseményére 2017. július 24. és 28. között Magyarországon került sor a Polgár Alapítvány szervezésében. Összesen 21 angol, brazil és magyar fiatal bevonásával megvalósult eseményen a résztvevők a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) alatt ismerték meg az önkéntes munka fortélyait, de egyúttal lehetőség nyílt a Polgár Alapítvány tehetségprogramjának megismerésére, különös tekintettel a Roma Futball Tehetségprogramra. Az egy hetes program hétfőn kezdődött balatoni fürdőzéssel, majd kedden és szerdán Győrben folytatódott az EYOF rendezvényein. Csütörtökön egy budapesti városvetélkedőn ismerhették meg a magyar fővárost a fiatalok, péntek délelőtt pedig a FINA vizes világbajnokságra látogatott a csoport.


Olympic Legacy projekt összefoglaló - © RomaTehetség.hu

Bejelentkezés

e-mail cím:


jelszó:


Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Civil Díj 2016 - Legnagyobb hatású projekt

Ároktői Karének Műhely

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-16-0046 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább az Ároktői Karének Műhely oldalára

pályázat logók

Zenei Műhely - 2016

Részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RHTP-15-0056 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

Tovább, a Zenei Műhely oldalára

pályázat logók

Irány a felsőoktatás

Az "Irány a Felsőoktatás" weboldal részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-FTH-15-0012 - Irány a Felsőoktatás című kutatás pályázati támogatásából valósult meg.

Irány a felsőoktatás weboldala

pályázat logók

RomaTehetség Tábor - 2015

A Roma Tehetség Tábor 2015 részben az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett NTP-RTP-14-0043 kódszámú pályázati támogatásból valósult meg.

pályázat logók

Online futball tehetségkutató

A Polgár Alapítvány kifejlesztett egy online tehetségkutatót, ahová bárki jelentkezhet, függetlenül attól, hogy hol lakik..

A Pályázat teljes anyaga ide kattintva olvasható.

Regisztráció

Facebook

Facebook

Csatlakozz hozzánk!
Támogasd céljainkat
egy Lájkkal!

Sigma WebDirector pro by VLG Multimedia